Definicija

Udvaranje je starinska reč za muvanje. Neki od vas sigurno su od babe ili dede čuli neke slične izraze, ali bi tu trebalo da stane svaka vrsta obrazovanja u tom pravcu. Za razliku od vaše babe, nijedna moderna ženska koja iole drži do sebe neće pasti na šarm mladog poštara. Niti na jedinog frajera koji u selu fura biciklo, ma koje marke da je. Šumari više nisu na ceni, koliko god riba svršavala na Aragorna. Neće upaliti ni kupovina patke od dotične na pijaci, osim ako pticu ne planirate da odvedete kući u zlatnoj gajbi i u autu najnovije marke mercedesa.

Iskustva modernih vremena totalno su drugačija.

Tetreb faza

Kao prvo, uvek je dobro imati viziju cure koja bi mogla da vam se dopadne. Da je plavuša, da je kovrdžava, zategnuta i u najmanju ruku atletski građena. Da nije glupa i da ne sluša Grand. I da nema dečka. Smernice su bitne pri svakom poslu i vrlo je važno znati šta želite.

Onda nađete primerak najbliži opisu: devojka je blajhana i ravna, u svakom smislu te reči, a teretanu je videla samo u reklamama za uloške. Obožava tamburaše, ali ima široki osmeh i rado vas gleda. Onaj mali detalj u vidu dečka lovaša vas sprečava da je pozovete na piće. Ko vam je kriv što imate kriterijume? Gledaćete u nju kao dobro odgojeni tetreb, bez ikakve reči o sviđanju, udobno razbaškareni u frendzoni, čekajući da cura raskine ili se uda. Šta fali, to je samo par godina, a vi imate vremena. Takođe nemate ni love, ali ste romantični idealista. Cura bi u najmanju ruku trebalo da je u stanju da vam pročita misli i sažali se na nivou Božićnih bljuvotina od filmova.

Prokletstvo vaspitanja

Kako se to ne dešava, a par godina je prošlo, malo ste izgubili strpljenje. Bio bi red da prošetate gradom i pogledate šta nudi otvoreno tržište. Slatki studenti su vazda bili na glasu kao perspektivni mladi budući muževi i glave porodice te ste sigurni da imate šta da ponudite.

Svakoj curi koju upoznate naglasite da želite ozbiljnu vezu, jer ste vaspitani da ne jebete u prazno. Ako i dalje želi da ima nešto sa vama, odvedite je u najjeftiniju albansku poslastičarnicu. Kolači su dobri (za maštovitu kombinaciju brašna, vode i šećera), a i metoda je izuzetno simpa protiv sponzoruša. Ako cura i to preživi, vaša je – u teoriji. U praksi, kurva je ipak sponzoruša i uopšte vam nije jasno što se više ne javlja na telefon.

Promenite mesto izlaska. Cure same padaju, iako uporno tvrdite da želite ozbiljnu vezu. Nije vam jasno zašto izlaze s vama ako već imaju dečke.

Komšinice vas upućuju da termin kafa nije samo vruća tekućina u šoljici sa sve tacnom. Do sada ste toliko zagorili i rezignirani da ne biste imali ništa protiv nijedne vrste kafe, ali kod komšinica je prometnije od autobsne stanice pa vam se nešto ne da. Izgleda da se vaspitanje o higijeni ukorenilo dublje nego što ste mislili.

Tehnologija je zakon

Menjate terminologiju od poštene budale željne veze do slatkog kretenčića koji bi samo nešto da uvali na brzaka. Ispada da ni ta priča ne prolazi jer su nesrećnice evo baš ove sekunde izašle iz ozbiljne veze i tvrde da im ne treba dodatna komplikacija. Nije vam jasno o čemu se radi i zaključujete da je ženska logika poput zahvatanja meda viljuškom i da se ne vredi raspravljati.  Najmudriji savet koji ste dobili glasi Ne jebe lep, nego uporan. Riba u moru ima koliko vam duša ište, samo treba pažljivo pristupiti.

Nadahnuto instalirate aplikacije za upoznavanje – ako tu nema dovoljno željnih riba, onda ne znate gde ima. Birate samo najsisatije, jer nužda više ne bira ni pamet ni stanje ufrćkanosti ni književne pravce. Njihovi dečki bi mogli da vas interesuju eventualno ako dama predloži trojku sa obojicom.

Pošto vas vaspitanje i dalje jebe, na sastancima vadite bašte iz rukava, pridržavate torbice i jaknice, plaćate koktelčiće, pratite ribice kući, i bivate sretni ako dobijete poljubac za laku noć. U obraz. Ujutro vas sačeka redni broj za frendzonu, s molbom da je zaposlite negde. Jer, eto, baš ste fini.

Mercedes

U međuvremenu je plavuša koja je sve zakuvala, htela ne htela, raskinula sa dečkom, iako se počesto viđaju na kafi. Vi, blaženo nesvesni i puni poverenja, mislite da kafice uključuje tacninice i šoljice. Šaljete joj buket ruža, izjavu ljubavi, prsten u najavi i omiljena imena za buduću decu.

U odgovor dobijate masovnu histeriju, odbijanje veliko k’o crkvene dveri i pretvaranje da se ništa nije desilo.

Razočarani u panseksualno stanje društva, povlačite se iz istog. Nakon par meseci kupujete auto, vašu novu i jedinu ljubav. Pohvalite se drugarici plavuši. Nemojte se iznenaditi ako sad ona vas bude zvala na pivo (a zašto ne kafu?šta joj sad to znači?) i gugutala imena buduće dece.

 

photo by Nikoleta

ostale priče sličnog stila možete naći OVDE