Definicija

BFF je epidemiološki raširena pojava na društvenim mrežama.  Ne postoji slika sa dve ili više osoba da u haštagu ne stoji ova poznata skraćenica, između ostalih. Individue na fotki obično su priljubljene i stravično nakežene, neretko u pozi superheroja. Da nema #bff objava, obični smrtnici ne bi znali ko se s kim trenutno druži i koliko im je lepo.

Bff osobe su zauvek najbolji frendovi, sve dok jedno od njih ne nađe narednu bff zanimaciju.

#bff ima tendenciju da evoluira u #mylove, što dovodi do sledećeg stepena veze: #single #fabulouse i #happy.

Igra

Za svaku igru je potrebno dvoje, pa da vidimo kako se bff-ovi pronalaze.

U početku beše #single #fabulouse #happy primerak ljudskog izdanog potomka prethodne bff veze. Niko sa prefiksom #fabulouse ne sme dugo biti sam, inače mu preti samougušenje ili implozija. Njegova ličnost sastavljena je iz šljokica veličanstvenosti i svaki trenutak koji ovaj suvi genije provede bez bff polovine, neopisiv je gubitak za čovečanstvo.

Sve što #fabulouse treba da uradi jeste da prodžara džunglom socijalnih mreža i pronađe #single i ne tako #happy polovinu izašlu iz pređašnjeg bff krkljanca. Moguće je da će takva osoba imati blagi otpor prema bff-u. Zato naš #fabulouse lik ima u repertoaru par mamaca za pecanje.

Strategije za hvatanje bff-a su toliko razrađene da, ako ih budete pravilno primenjivali, više nikada nećete na pivu i pljugu morati sami.

Lov

Postoje tri razrađena uleta: preko veličanstvenosti sopstvene persone, dobrote ranjenog  srca i skenjanosti.

Na hrpi zajedničkih interesovanja, #fabulouse će se praviti pametan. Zabacivaće udicu ne bi li iz okupljene mase obožavalaca izvukao baš onu potrebitu osobu. Onda mogu zajedničkim snagama da se dive njegovom intelektu.

Ako lovljena individua nije sklona obožavanju, treba je privući na konto ljudskosti. A šta bolje karakteriše čovečanstvo nego dobrota? #fabulouse primerak postaje #thebestever: podelio je objavu o psu lutalici, detetu obolelom od raka i zahvalnicu brata od strica i par stotina srca prijatelja sa društvenih mreža.

Ipak, može da se desi da lovina bude nerazumno tvrdoglava i da proseravanje putem socijalnih mreža ubaci pod #wtf sekciju u mozgu. Ali niko, apsolutno niko, ne može da odoli poruci u gluvo doba: Trebaš mi. Svi ostali spavaju. Nakon toga sledi ispovest problema koji niko ne može da reši.

Čudni su putevi mozga, srca i nesanice – ujutro imate novokomponovani bff par, nakon čega slede zajedničke objave pune srculencadi, poljupčića,  awwww <3, #forever i #thebest. Bff-ovi su sada slobodni sa se međusobno maltretiraju i dižu perje jedno drugom. Ako su osobe komplementarnih shvatanja, bolji su od psihijatra jedno drugom i ništa ih ne može razdvojiti.

I živeli su sretno do kraja života.

Ali, da li je to zaista tako?

Kako se zeznuti

Nikad potencijalnog bff-a nemojte zvati odmah na kafu. Pomisliće da hoćete da se muvate, i onda imate samo dva moguća ishoda: hladni pljusak u obliku #nešjebat ili visoko dignutih očekivanja i još niže spuštenih razočarenja. I poput brzog voza, šansa za ovim bff-om je protutnjala sa vidika.

Bff se zove na čokoladu, sladoled, šetnju kejom i na rođendan sestrića.

Zvanje na svadbu sestre od tetke na ovom spisku ne postoji ni da je Ragnarok iza ćoška. Svadbe imaju skoro istu konotaciju kao kafa, samo malo trajnije prirode. A jednom kada dođete do #mylove, kratak je put do #single i #idontgiveafuck.

Čiča-miča, gotova priča

Bff veza je, ako do sada niste shvatili, ista kao ljubavna, samo bez fizičkog kresanja, dok je #mindfuck izuzetno zastupljen. Obično je #fabulouse primerak taj koji je gore.

Sve ima svoj rok trajanja, a da je bff veza istekla, primetićete po ljubomornim porukicama, histerisanju i svađama. U ovoj fazi #fabulouse već ima drugu #bff vezu za koju ne tako #happy osoba još ne zna.

 

photo by Nikoleta

ostale priče sličnog stila možete naći OVDE