Fantasy by Sofia

epska fantastika

Privacy Policy

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi lični podaci koriste na Internetu. Lični podaci, kako su definisani Zakonom o zaštiti ličnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identifikovao pojedinac. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše lične podatke na ovom blogu.

KOJE LIČNE PODATKE SKUPLJAMO OD POSETIOCA NAŠEG BLOGA, WEB STRANICE ILI APLIKACIJE?
Kada naručujete ili se registrujete na našoj stranici, prema potrebi, biće vam zatraženo da unesete ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, podatke o kreditnoj kartici, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korišćenje usluga.

KADA PRIKUPLJAMO PODATKE?
Prikupljamo podatke prilikom registracije, porudžbine, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?
Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, porudžbine, prijave na newsletter, ispunjavanja anketa, pregleda stranica koristimo u sledeće svrhe: za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostavu sadržaja i ponude za koje ste zainteresovani, za unapređenje naših stranica kako bi vam bolje služile, kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci, za administraciju takmičenja, promocija, anketa ili drugih funkcija stranice, za bržu obradu transakcija, za slanje elektronske pošte u vezi vaše porudžbine ili drugih proizvoda i usluga.

KAKO ŠTITIMO PODATKE O POSETIOCIMA?
Naše web stranice su redovno nadzirane u cilju izbegavanja sigurnosnih propusta i poznate ranjivosti sistema kako bi vaša poseta bila što sigurnija. Redovno koristimo malware scanning i saglasni smo s PCI-DSS standardom. Vaši lični podaci čuvaju se iza sigurnosne mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sistemima, te su dužni očuvati poverljivost informacija. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrovane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije. Provodimo niz sigurnosnih mera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših ličnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

KORISTIMO LI „KOLAČIĆE“?
Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davalac usluga prenosi na hard disk vašeg kompjutera putem web pretraživača (ukoliko mu dopustite), a koji omogućavaju sisitemu stranice ili pružaocu usluga prepoznavanje vašeg ​​pretraživača, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj korpici.

Oni se, takođe, koriste kako bi nam pomogli u razumevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće koristimo i za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za: pomoć pri smeštanju i obradi proizvoda u korpici, razumevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih poseta, prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Takođe možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše svrhe.

Možete odabrati da vas vaš kompjuter upozori svaki put kada je kolačić poslat ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web pretraživača (poput Chroma ili Opere ili Mozilla Firefox). Svaki pretraživač je malo drugačiji, pa pogledajte u meniju „Pomoć“ vašeg pretraživača kako bi naučili ispravan način izmene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pretraživaču: ako onemogućite kolačiće, neke funkcije biće nedostupne. To će isključiti neke od funkcija koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica efikasnije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

OBJAVA PREMA TREĆIM STRANAMA
Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše lične podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitim željama, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisna pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama. Pristajemo na sljedeće:

-korisnici mogu posetiti našu stranicu anonimno,
-nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodaćemo link za iste na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
-naš link na Izjavu o privatnosti uključuje reč „privatnost“ i može se lako naći na gore navedenoj stranici.
-Korisnici će biti obavešteni o svim promenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje lične podatke putem:

e-maila,
prijavom na vlastiti račun,
razgovora s nama ili slanjem upita.
KAKO NAŠA STRANICA ODRAĐUJE SIGNALE KOJI SE NE SMEJU PRATITI?
Poštujemo signale koji se ne smeju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

DA LI NAŠE STRANICE DOPUŠTAJU PRAĆENJE TREĆE STRANE?
Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

ZAŠTITA OD SPAMA
Zakon o zaštiti ličnih podataka i Zakon o elektronskim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahteve za komercijalne poruke, daje primaocu pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

– slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahteve ili pitanja,
– procesa porudžbine i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na porudžbinu,
– možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge, promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvobitna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sledeće:
– nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
– identifikovaćemo poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
– uključićemo fizičku adresu naših poslovnica ili sedišta,
– praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštovanja ovih pravila, ukoliko iste budu korišćene,
– ispoštovati brzo zahteve za ne-uključivanje/odjavu,
– dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.
Ako se u bilo koje vreme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, sledite uputstva na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

 

PS. Fantasy by Sofia se još uvek lično ne bavi prodajom niti slanjem reklamnih mailova. Vlasnik ovog bloga ne smatra da joj je dovoljno dosadno da se bavi iskorištavanjem ličnih podataka na neprikladne načine. Sve u svemu, bezbedni ste.

Advertisements
%d bloggers like this: