Čarobna šuma – srpska erotska priča

Zbirka priča, grupa autora

Moj drugar po tastaturi kaže da treba da se okrenemo erotici jer od fantastike nema ‘leba. Moja drugarica po peru veli da pisac treba da zna sve da napiše, jer će mi se desiti da će se neki likovi zaljubiti, hteće da se kresnu, i šta ću onda? I tako vam ja krenem na jednu radionicu pisanja kratke priče, sve s nadom da ću naučiti kako se piše erotska priča. Jer, jelte, ne da bih izdala omiljeni mi žanr, već da bi likovi imali svu slobodu da rade šta žele i kako žele, a da to ipak bude s ukusom. Estetskim, ne vanile. Da ne bude, kako su neki pisali, „vodili su ljubav čitavu noć, promenili su sve poze kojih su se setili, a kad su zaspali, krevet se pretvorio u zver iz podzemlja i pojeo ih“. Ili „noge su im se preplele a duše vinule put neba“, pa jedna evo ni danas ne znam šta im se tačno desilo: jesu li otišli Svetom Petru na istinu, doživeli transcedentalno iskustvo, ili su slomili noge.

Dakle, radionica. Profesor predloži par naslova skorašnjih zbirki (objavljenih pre dvadesetak godina, neki autori više i nisu među nama), i ja krenem u lov na njih. Prva među njima, Čarobna šuma – srpska erotska priča.

Pa da vam odmah objasnim šta sam naučila čitajući Čarobnu šumu.

1. svako iskustvo može biti erotsko, čak i kačket, ako napišete da ste „uvrtali vrh kačketa kao da se igrate mirisnom bradavicom lepo oblikovane dojke“

2. valjanje i grčenje mišića po nekome označava čin strasti

3. najpoželjnije žene su one koje se zovu na slovo M: Marija, Mirela, Makrena, Magdolina, Melanija, Mitra, Marioleta, Merlin, Munadalida, Mohana, a kad vam ponestanu ta imena, uzmite ona koja onako zvuče slično, kao Amalija i Amra. Verujem da se iz ovog insistiranja da sve počinju istim slovom krije neka tajna. Možda su im zadali baš to slovo, možda su imali na podsvesnom umu Mariju Magdalenu al nikako da potrefe, a možda su žene tih imena ipak vrlo senzualne i erotične i poželjne.

4. svaka vrsta metafore je dozvoljena, a najbolja je ona kada patka jede crva. Ili kada se ona stvar uspravi kao kornišon. Jer čemu erotske slobode ako ne možemo da se krijemo iza metafora?

5. svaka priča je erotska ako napišete da je neko koketirao.

6. pišite bilo šta i dodajte scenu koja nema blage veze sa pričom a u kojoj gledate pornić, ili se neko negde kreše, i eto vam erotske priče.

7. najbolje je stvari nazvati pravim imenom, ali odakle nam toliko sinonima za patke i crve i kornišone?

8. i drveće je erotsko ako kažete da je kora izbrazdana muškim i ženskim polnim organima.

Bilo je i par neizmerno zabavnih priča. U jednoj se muž budi i kaže ženi kako je sanjao da vodi ljubav sa Lolitom, a ona mu uradi psihološku analizu iz koje zaključi da je impotentan, a kada se on pobuni, kaže mu da ne sere. Ovaj pisac, da ne piše povremeno o razgovorima sa gospojom, ne bi bio ni upola zanimljiv.

Druga priča je prostonarodskim jezikom dočarala razne intimne odnose. Kao kada bi žena iz naroda sela da prepriča šta je radila sa mužem i šta je bilo kod ginekloga, a da nijednom ne upotrebi nijednu sporno neukusnu reč. Bilo je urnebesno zabavno.

Koje zanimljive erotske scene ili knjige preporučujete? A koje ne i zašto? Koja je najbolja metafora koju ste pročitali u vezi ovih škakljivih odnosa?

***

Ponešto kojekude pametnog o knjigama možete pronaći klikom OVDE

Napomena: osvrt je šaljivog karaktera i namenjen je za zabavu a ne da, ne daj Bože, uvredi nekoga 😉